Engelse bloemist neemt Nederlandse collega over

De Britse online bloemist Bloom & Wild neemt zijn Nederlandse branchegenoot Bloomon over. Door de overname stelt het bedrijf de grootste Europese online bloembezorger te worden, met een verwachte omzet van ongeveer 250 miljoen euro.

Details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Beide merken zullen blijven bestaan, melden de bloemisten. Ze verwachten komend boekjaar acht miljoen bezorgingen te verzorgen in acht Europese landen. Bloomon is in 2014 opgericht en momenteel in vijf landen actief. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 42 miljoen euro.

Bloomon-oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp gaan deel uitmaken van het bestuur van het fusiebedrijf. Aron Gelbard, mede-oprichter van Bloom & Wild blijft de topman van de onderneming. "Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa verder te versterken", aldus Gelbard.

Eerder deze maand werd bekend dat een groot deel van de bloemen- en plantenverkoop door de lockdowns is verschoven van de winkel naar online. Volgens sectoreconomen van ABN AMRO is de onlineverkoop van bloemen een blijvend fenomeen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen