Elon Musk toch bereid Twitter te kopen

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen. Hij wil dezelfde prijs betalen die hij eerder had geboden, 44 miljard dollar.

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde zien. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots.

Waarom Musk nu opeens weer verder wil met de deal, wordt niet direct duidelijk uit documenten die zijn ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Waarschijnlijk wil hij met zijn ommezwaai een gevecht in de rechtszaal over Twitter vermijden.

Sinds zijn eerdere terugtrekking voerden Twitter en Musk namelijk een juridische strijd waarbij het socialemediabedrijf de rijkste man ter wereld aan de overeenkomst probeerde te houden. Die zaak zou deze maand dienen in een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. Naar verluidt dachten de advocaten van Musk dat hij die zaak mogelijk zou gaan verliezen.

De miljardair heeft nu een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven dat hij Twitter toch wil kopen. Twitter zegt de deal met Musk nu zo snel mogelijk te willen afronden.Het nieuws kwam eerder op dinsdag al naar buiten via ingewijden die het aan persbureau Bloomberg hadden verteld. Beleggers reageerden meteen enthousiast en het aandeel Twitter schoot in New York fors omhoog.

Vanwege die forse koerssprong en het feit dat die aanvankelijk was gebaseerd op een onbevestigd bericht, werd de handel in het aandeel Twitter op Wall Street vervolgens uren stilgelegd. Pas een half uur voor de slotbel was er weer een koers. Twitter noteerde even daarna tot ongeveer 23 procent hoger.

Gerelateerde artikelen