Elliot teleurgesteld over afzegging AkzoNobel

Elliott Advisors is 'teleurgesteld' dat topman Ton Büchner van AkzoNobel heeft afgezien van een gesprek met de investeerder dat woensdag plaats zou vinden.

Dat heeft een woordvoerder van het fonds laten weten aan persbureau Bloomberg. Elliott, de grootste aandeelhouder van AkzoNobel met een belang van 9,5 procent, is zeer kritisch over de manier waar het verf- en chemiebedrijf een reeks overnamevoorstellen van branchegenoot PPG Industries heeft afgewezen. Daarover had de investeerder graag een 'constructief gesprek' gevoerd met Büchner.

'Agressieve' houding
Volgens de zegsman heeft Elliott de afgelopen maand herhaaldelijk geprobeerd in gesprek te komen met AkzoNobel. Het bedrijf beloofde onlangs nog dat het de verstandhouding met zijn belangrijkste aandeelhouders, die door de PPG-kwestie een flinke deuk heeft opgelopen, wil verbeteren.

AkzoNobel liet dinsdag evenwel weten af te zien van een ontmoeting. Een woordvoerster noemde de 'agressieve' houding van Elliott de belangrijkste reden daarvoor. Die zou een constructieve en open dialoog in de weg staan.

Rechtszaak
Elliott kondigde vorige week een rechtszaak aan tegen AkzoNobel waarmee het opnieuw probeert af te komen van president-commissaris Antony Burgmans. Die wordt hoofdzakelijk verantwoordelijk gehouden voor de afwijzende houding ten opzichte van PPG, dat daardoor uiteindelijk afzag van een formeel overnamebod.

Lees ook:
AkzoNobel wil niet in gesprek met Elliott
Elliott sleept AkzoNobel opnieuw voor rechter
Elliot en AkzoNobel treffen elkaar opnieuw in Ondernemingskamer

Gerelateerde artikelen