Eigenaar brengt Coolblue wellicht naar de beurs

Miljardenbedrijf boekte vorig jaar 2 miljard euro omzet en 114 miljoen winst.

Elektronica- en witgoedwebwinkel Coolblue gaat mogelijk naar de beurs in Amsterdam. Investeerder HAL, die 49 procent van Coolblue in handen heeft, geeft aan daarover na te denken.

De eventuele beursgang zou dit jaar al plaats kunnen vinden, zegt HAL. Dat hangt nog wel af van hoe de beurzen zich ontwikkelen.

Gisteren maakte het bedrijf de jaarcijfers over 2020 bekend. Coolblue speelde in op de enorme vraag naar thuiswerkplekken en introduceerde Coolblue Thuiswerkwinkels: een eigen dienst waarmee werkgevers in België en Nederland meer dan 48.000 medewerkers van een comfortabele thuiswerkplek hebben voorzien. Ook heeft Coolblue vorig jaar zijn eigen infrastructuur flink uitgebreid. Zo opende de Coolblue winkels in Leiden, Hasselt en zijn flagshipstore in Brussel. 

Verbreding van markten en producten 
In 2020 maakte Coolblue de stap naar Duitsland en ging met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. In het Rijn-Ruhrgebied heeft de online retailer nu zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk al flink uitgebouwd. Binnenkort volgt er ook een fysieke winkel. Nieuwe proposities die de retailer introduceerde zijn onder meer zonnepanelen en laadpalen. Klanten kunnen nu ook bij Coolblue terecht voor de levering van Coolblue Energie. Hiermee wil de online retailer klanten helpen om minder energie te verbruiken.

Afgelopen jaar kwam de omzet van de webwinkel uit op rond de 2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 114 miljoen euro.

Plannen voor 2021
Pieter Zwart, CEO bij Coolblue, licht toe: “2021 gaat gewoon weer het aller-aller-allermooiste Coolblue jaar ooit worden. We gaan nieuwe winkels openen, investeren in het magazijn van de toekomst én doorbouwen met laadpalen, zonnepanelen en Coolblue Energie. Daarnaast willen we nog meer Thuiswerkwinkels openen en natuurlijk zoveel mogelijk klanten blij maken, ook in Duitsland.”

Gerelateerde artikelen