Egeria verwerft meerderheidsbelang in adviesbureau ilionx

Participatiemaatschappij Egeria heeft een meerderheidsbelang van 65 procent genomen in ilionx, een consultancybureau op het gebied van informatietechnologie.

Het adviesbureau uit Utrecht krijgt voor het eerst te maken met een investeringsmaatschappij. 35 procent van de aandelen blijft in handen van het zittende management. Met het instappen van Egeria wil het bestuur van ilionx de realisatie van haar strategie, de groei in digitale en integrale dienstverlening, de komende vijf jaar versnellen.

Het management van ilionx wordt bijgestaan door M&A-adviseur Walmac en advocatenkantoor Stek. Loyens & Loeff adviseert Egeria. De transactie wordt naar verwachting eind juni afgerond.

Overnames
“In toenemende mate is informatietechnologie voor veel organisaties een primair proces geworden. Wij hebben onze dienstenportfolio de afgelopen jaren daarom uitgebreid op het gebied van security, informatiemanagement, management consultancy en digital marketing", vertelt algemeen directeur Wiebe de Boer.

"Deze strategie heeft ertoe geleid dat wij de afgelopen vijf jaar autonoom in omvang, omzet en resultaat meer dan verdubbeld zijn. We zien kansen om de komende jaren opnieuw onze dienstverlening verder uit te breiden. Het toetreden van Egeria als aandeelhouder helpt ons om ook deze volgende stap te maken.

Naast autonome groei zet de Boer de komende jaren ook in op het doen van overnames. "Onze orderportefeuille neemt toe, net als de gemiddelde orderwaarde. De komende jaren verwachten we dat niet alleen de marktvraag blijft stijgen, maar ook dat de druk op de arbeidsmarkt fors toeneemt. We zien dat de markt behoefte heeft aan een partij als ilionx die groot genoeg is om complexe businessvraagstukken met moderne oplossingen te ondersteunen."

Drie pijlers
Floris Waage, partner bij Egeria, over de nieuwe aanwinst: "De keuze om te investeren in ilionx is gebaseerd op drie pijlers: de kwaliteit van het management, de bewezen resultaten uit het verleden en de strategie die daaraan ten grondslag heeft gelegen."

"ICT-afdelingen zijn niet meer alleen ondersteunend, maar spelen een grote rol in het digitaliseren van kernbedrijfsprocessen. ilionx heeft daar slim op ingespeeld door de afgelopen jaren te investeren in meer business gerelateerde dienstverlening", zo besluit Waage. 
 

Gerelateerde artikelen