Egeria haalt 800 miljoen euro op

Het kapitaal voor het Egeria Private Equity Fund V is in een recordtijd van zes weken met een first and final closing opgehaald. Het private equity fonds is met 800 miljoen euro beheerd vermogen het grootste in het twintigjarig bestaan van Egeria.

Het kapitaal voor Private Equity Fund V is bijeengebracht door circa vijftien grotendeels institutionele beleggers en fund-of-fund-managers uit West-Europa en Noord-Amerika. Business Development & Investor Relations Director Barbara Glaser: “Er was bij zowel bestaande als nieuwe investeerders grote belangstelling voor dit fonds. Dat is een bevestiging van het vertrouwen dat men heeft in Egeria en in onze werkwijze, waarbij we ons richten op het duurzaam verbeteren van bedrijven.” Private Equity Fund V biedt Egeria de mogelijkheid haar portefeuille de komende jaren uit te breiden en, indien opportuun, snel in te kunnen spelen op kansen in de markt. Egeria verwacht medio 2018 de eerste acquisities te doen vanuit het nieuwe fonds.

Egeria investeert sinds haar oprichting in 1997 sectorbreed in gezonde ondernemingen met een waarde van circa 50 tot 350 miljoen euro. De investeringsmaatschappij richt zich op Nederlandse bedrijven en bedrijven met een Nederlandse connectie, en heeft momenteel belangen in zestien ondernemingen waaronder Dutch Bakery, Royal Sanders, Clondalkin en JET Group. 

Mark Wetzels, Partner bij Egeria: “Wij zoeken naar ondernemingen met potentie en naar manieren om in een partnership met het management langere termijn groei te realiseren. Kapitaal alleen is niet genoeg. Onze toegevoegde waarde zit met name in de wijze waarop we met de mensen van onze portefeuillebedrijven meedenken om de ondernemingen zo samen verder te brengen.”

Egeria heeft naast private equity een longhold-portefeuille, een aantal beursgenoteerde belangen en verscheidene vastgoedinvesteringen. De portefeuillebedrijven van Egeria hebben een gezamenlijke omzet van ruim 2,3 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan bijna 10.000 mensen.

Egeria was in 2017 de eerste winnaar van de NVP ESG Award van Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). De NVP wil met deze onderscheiding laten zien dat NVP-leden Environmental, Social en Governance onderwerpen hoog op de agenda hebben staan. De onafhankelijke jury zei over de winnaar: “Egeria viel op door de gedetailleerde monitoring en rapportage op ondernemingsniveau. Hiermee is zij een voorbeeld voor andere NVP-leden.”

Gerelateerde artikelen