Egeria brengt Sif voor ongeveer 400 miljoen euro naar de beurs

Funderingbouwer Sif verwacht op 12 februari een notering te krijgen aan de Amsterdamse aandelenbeurs. De onderneming maakte maandag bekend dat verkopend aandeelhouder Egeria een belang van maximaal 36 procent in de markt zet tegen een indicatieve prijs van 14 tot 17 euro per stuk.
Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 357 tot 434 miljoen euro en komt de opbrengst van de beursgang uit op 112 tot 136 miljoen euro exclusief een overtoewijzingsoptie.
 
ABN Amro en HSBC zijn de Joint Global Coordinators in het IPO-proces. ING en Rabobank treden op als Joint Lead Managers.
 
Egeria verkoopt maximaal 8 miljoen aandelen, hetgeen ruwweg gelijk staat aan 31 procent van de aandelen Sif exclusief een overtoewijzingsoptie. Daarvoor zijn 1,2 miljoen aandelen gereserveerd. Bij uitoefening van de optie, stijgt de opbrengst naar 129 à 156 miljoen euro. Na afronding van de beursgang bestaat het aandelenkapitaal van het bouwbedrijf uit ruim 25,5 miljoen stukken.
Sif boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst van 25,7 miljoen euro op een omzet van 213,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 39,4 miljoen euro. Een jaar eerder resteerde een nettowinst van 20,6 miljoen euro op een omzet van 211,4 miljoen euro en was het bedrijfsresultaat 34 miljoen euro.
Het bedrijf heeft circa 300 vaste medewerkers en beschikt naast een productiehal van 100.000 vierkante meter in Roermond over dertien productielocaties. Eind vorig jaar werd een begin gemaakt met de bouw van een complex op de tweede Maasvlakte. De daarmee gemoeide investering van 70 miljoen euro wordt uit eigen middelen gefinancierd.
De voornaamste concurrenten van Sif, dat bedrijven als Van Oord en DEME tot zijn klanten rekent, zijn de Duitse bedrijven EEW en Steelwind.
 
Gerelateerde artikelen