Egeria brengt Sif deze week voor 357 miljoen naar de beurs

Funderingsbouwer Sif gaat op donderdag 12 mei alsnog naar de beurs. Eerder werd dat uitgesteld. Investeringsmaatschappij Egeria is op dit moment nog voor 80% aandeelhouder.

Sif bouwt funderingen voor de offshore wind-, olie- en gasindustrie. Het aandeel gaat deze week voor 14 euro per aandeel naar de beurs van Euronext Amsterdam. Daarmee komt de waarde van de onderneming uit op 357 miljoen euro. Er worden donderdag 8 miljoen aandelen aangeboden door de verkopende aandeelhouder. Dat is 31% van het totale aandelenbelang. 

Afgelopen februari stelde de onderneming uit Roermond zijn geplande beursgang uit vanwege "de hoge mate van onzekerheid op de internationale kapitaalmarkten," zo schrijft het bedrijf in het bijgesloten persbericht. Sif zegt echter dat de interesse van beleggers in het aandeel op dit moment bemoedigdend is, waardoor het nu alsnog doorgang heeft gemaakt voor de IPO. 

De beursgang is volgens bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs een "logische stap’ om Sif klaar te stomen voor de toekomst. Door de openbare handel in aandelen wil het bedrijf meer mogelijkheden hebben om kapitaal op te halen. Grootaandeelhouder Egeria blijft na de IPO een significant belang houden. 

 

 

Gerelateerde artikelen