Eerste bijeenkomst Corporate Finance Kennisgroep: Wat verwacht een aandeelhoudende CEO van zijn bankiers?

Vanaf 2015 biedt de M&A Community de top van Corporate Finance adviseurs de gelegenheid om deel te nemen aan hoogwaardige kennisgroepen in een kleinschalige, informele en vertrouwelijke omgeving. Op woensdag 10 juni was in de Veranda in Amsterdam de eerste rondetafelsessie van de Corporate Finance Kennisgroep.
Tijdens deze gelegenheid ging de Kennisgroep met genodigden van onder meer ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, HCF, Deloitte, EY, KPMG en JP Morgan in discussie met Alexander Collot d’Escury, oud-CEO van tapijtfabrikant Desso. 
 
Wat is er benodigd om waardegroei te creëren voor een succesvolle exit?
Wat verwacht een aandeelhoudende CEO van zijn bankiers? Hoe vindt hij dat corporate finance adviseurs op moeten treden? Wat zijn succesvolle buy & build strategieën? Wat is duurzame waardecreatie?
 
Collot d’Escury heeft veel meegemaakt op het gebied van corporate finance. Zo werd hij in 2007 samen de rest van het bestuur en investeringsmaatschappij NPM Capital mede-eigenaar van Desso door middel van een management buyout. Vier jaar later volgde een secundary buyout van Bencis, die voor financiering verschillende banken had ingeschakeld. Inmiddels is Desso (200 miljoen euro omzet) sinds oktober in handen van zijn grotere branchegenoot Tarkett (2,5 miljard euro omzet).
Daarnaast gaf Alexander Collot d’Escury inzicht in de verschillende finance avonturen die hij meemaakte. Collot d’Escury was mede-eigenaar van tapijtfabrikant Desso door middel van een management buyout. Sinds oktober 2014 is Desso in handen van de grotere branchegenoot Tarkett. 
De volgende bijeenkomst van de Corporate Finance kennisgroep vindt plaats op 16 september 2015 tijdens het Corporate Growth Summit bij KPMG. 
Contact: Ezri Joy Blaauw, eblaauw@alexvangroningen.nl.
 
Gerelateerde artikelen