E-commercebedrijf InPost al op 27 januari naar de beurs

Vanwege grote interesse van beleggers gaat het Poolse InPost sneller naar de beurs in Amsterdam.

De beursgang zou nu moeten plaatsvinden op 27 januari. Eerder werd op 29 januari gemikt.

Vanwege de grote belangstelling versnelt het bedrijf nu de periode waarop beleggers kunnen inschrijven op de beursgang, die gebeurt door het plaatsen van bestaande aandelen bij grote investeerders zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen door huidige aandeelhouders. Het gaat daarbij om maximaal 175 miljoen stukken. De uitgifteprijs zal tussen de 14 euro en 16 euro per aandeel liggen. De waarde van Inpost komt daarmee uit tussen de 7 miljard tot 8 miljard euro.

InPost kondigde eerder deze maand aan een notering te willen op Beursplein 5. De snelgroeiende onderneming hoopt zo investeerders te trekken die een verdere internationale uitbreiding mogelijk maken. Het beurssymbool wordt 'INPST'.

De onderneming heeft in Polen een heel netwerk van zogeheten Automated Parcel Machines (APM's). Dat zijn een soort kluisjes waar pakketjes afgeleverd kunnen worden, die mensen vervolgens kunnen ophalen. Die kluisjes staan veelal bij supermarkten, tankstations, openbaar vervoerhubs en parkeerplaatsen. Ook levert de onderneming andere bezorgdiensten aan webwinkels. Buiten Polen is InPost al actief in het Verenigd Koninkrijk en Italië met APM's.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen