EclecticIQ haalt € 14 miljoen op

De Amsterdamse cybersecurity-startup EclecticIQ heeft een investering van € 14 miljoen ontvangen. 

Deze investeringsronde wordt geleid door Keen Ventures Partners met deelname van bestaande investeerders. Deze investering volgt op een eerdere in mei 2016 van € 5,5 miljoen onder leiding van INKEF met deelneming van KPN Ventures. De totale investeringen in de organisatie bedragen nu ruim € 20 miljoen.

EclecticIQ is opgericht in 2014 en heeft een team van 60 medewerkers met unieke vaardigheden en sterke achtergrond in dreigingsanalyse. Het heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Herndon (Virginia, VS). Deze tweede ('Series-B') investering maakt EclecticIQ tot een van de best gefinancierde scale-ups in Europa op het gebied van digitale veiligheid. Het zal leiden tot een versnelde uitbreiding van het personeelsbestand.

EclecticIQ ondersteunt teams van dreigingsanalisten. Voorheen werden dreigingsgerichte inlichtingenteams alleen aantroffen bij organisaties met de grootste risico's zoals overheden, vitale infrastructuur en gereguleerde sectoren zoals het bankwezen. Tegenwoordig staat threat intelligence op de agenda van vele directies van organisaties. Dit als gevolg van geavanceerde aanvallen die leiden tot grootschalig berichtgeving in media en regelgevingseisen, zoals de aankomende algemene EU-verordening inzake gegevensbescherming (GDPR) en de Cybersecurity Information Sharing Act (CISA).

"EclecticIQ speelt een centrale rol bij het ondersteunen van onze klanten en partners in hun strijd tegen het steeds sneller wisselende dreigingslandschap. Behendigheid en menselijke inzet zijn de sleutelwoorden om het evenwicht te herstellen in de strijd tegen digitale tegenstanders", aldus Joep Gommers, CEO en oprichter van EclecticIQ. "We bevinden ons in een unieke positie om analisten niet alleen in staat te stellen met de tools die ze nodig hebben zo productief mogelijk te zijn, maar ook om hen toegang te geven tot' s werelds toonaangevende leveranciers van digitale inlichtingen zonder de moeite van ingewikkelde integraties en inkoop".
 

Gerelateerde artikelen