ECFG werkt aan nieuw investeringsfonds gericht op CO2-reductie 

ECFG (voorheen: Eindhoven Corporate Finance Group) werkt aan een nieuw ‘groen’ investeringsfonds. Het fonds gaat, primair via private investeerders, € 25 miljoen bevatten. 

Met het geld wil het fonds de komende tien jaar te investeren in schaalbare klimaat- en energietechnologie scale-ups die een substantiële bijdrage leveren aan CO2-reductie. 

Hans Bloemen, managing director ECFG, zegt: “Ik snap wel dat we vandaag lezen dat bepaalde instanties zich zorgen maken over het realiseren van de doelen van het Klimaatakkoord. En ik herken ook dat doorlooptijden om investeringen te realiseren vaak lang zijn. Het klimaat is een keiharde noodzaak waar op geïnvesteerd moet worden. Wij werken daarom aan de oprichting van een nieuw investeringsfonds om écht een concrete bijdrage te leveren aan de CO2-reductie. We moeten samen vlot en met verstand investeren voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”

 
ECFG is een onafhankelijke, zelfstandige en private fondsmanager die adviseert, begeleidt en investeert in MKB-ondernemingen die actief zijn in het business-to-business segment. De activiteiten zijn primair gericht op het strategisch en financieel ondersteunen van innovatieve en kansrijke ondernemers in Zuid-Oost Brabant (Brainport). 

Sinds de start van ECFG in 2008 heeft de groep ruim 400 ondernemers en ondernemingen begeleid bij business development, financiering en strategie en daarnaast meer dan 30 participaties gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen