EasyJet wijst Hongaarse concurrent de deur

Prijsvechter EasyJet heeft een overnamebod afgewezen, zonder te vertellen wie er een deal had willen sluiten. Het ongevraagde bod was volgens de luchtvaartmaatschappij te laag en de bieder is inmiddels niet meer geïnteresseerd in een deal. 

Volgens de Financial Times ging het om Wizz Air, een Hongaarse luchtvaartmaatschappij die wil uitbreiden naar West-Europa.

EasyJet wil meer geld ophalen om het herstel van de coronacrisis te financieren en de activiteiten uit te breiden. De budgetluchtvaartmaatschappij wil met de verkoop van aandelen 1,2 miljard pond ophalen (1,4 miljard euro) ophalen. 

Daarnaast wil EasyJet omgerekend zo'n 338 miljoen euro extra aan extra geld lenen. Het bedrijf heeft sinds het begin van de pandemie al meer dan 5,5 miljard pond opgehaald.

De luchtvaartsector kampt sinds het begin van de coronapandemie met reisrestricties. Zo vervoerde EasyJet slechts een tiende van het aantal passagiers in vergelijking met een jaar eerder in het eerste halfjaar van zijn boekjaar 2021.

Het Britse bedrijf verwacht dat de Europese luchtvaartmarkt de komende jaren zal herstellen. EasyJet hoopt marktaandeel te winnen op grote maatschappijen als British Airways en Air France-KLM nu zij hun activiteiten op de korte afstand herstructureren.

 

 

Gerelateerde artikelen