Duff & Phelps en Rothschild trekken andere conclusies bij fairness opinion TMG

Volgens de geschorste bestuurders van het Telegraaf-concern TMG is er gerommeld met de 'fairness opinion' van banken en adviseurs over het bod van Mediahuis op TMG. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van de zitting van de Ondernemingskamer over de overnamestrijd rond TMG.

Valuation-adviseur Duff & Phelps heeft geweigerd om het eerdere bod van Mediahuis van 5,90 per euro aandeel als 'fair' te bestempelen. Dat stelt advocaat Marnix Holzer van DLA Piper donderdag namens de geschorste raad van bestuur, bestaande uit ceo Geert-Jan van der Snoek en CFO Leo Epskamp. Duff & Phelps was door TMG ingeschakeld om een fairness opinion over het bod te geven. 

In een later stadium van de onderhandelingen zou zakenbank Rothschild gevraagd zijn om een fairness opinion af te geven. De zakenbank kwam tot de conclusie dat een prijs van 9 euro per aandeel fair zou zijn. Pas na aanpassing van de management case door de raad van commissarissen zou Rothschild zijn goedkeuringsstempel hebben afgegeven. Het hoogste bod van Mediahuis staat nu op 6 euro per aandeel. Talpa heeft 6,35 euro geboden. TMG-huisbanken ABN AMRO en Rabobank hebben ook een fairness opinion afgegeven.

Gerelateerde artikelen