DSCT goed voor 110 miljoen euro met beursgang

Dutch Star Companies Two (DSCT) maakt op 19 november definitief zijn debuut op het Damrak en haalt daarmee 110 miljoen euro op. Het investeringsvehikel wil net als met voorganger Dutch Star Companies One (DSCO) een privaat bedrijf naar het Damrak helpen.

De ruim 1,8 miljoen stukken DSCT zijn voor 60 euro per stuk geplaatst. Elk bestaan uit zes aandelen en zes warrants. De zes aandelen en drie van de warrants zullen worden uitgegeven op de afwikkelingsdatum. Dat is op 23 november. De overige warrants zullen kort na de voltooiing van de bedrijfscombinatie worden uitgegeven.

DSCT hoopt binnen twee jaar een minderheidsbelang te verwerven in een bedrijf dat zijn hoofdactiviteiten bij voorkeur in Nederland heeft. Sinds de bekendmaking van de plannen, is er volgens de initiatiefnemers "aanzienlijke belangstelling" van beleggers.

Het genoteerde investeringsvehikel wordt geleid door voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek, oud-SHV-topman Stephan Nanninga en Gerbrand ter Brugge namens Oaklins Nederland.

DSCO fuseerde in februari met techbedrijf CM.com dat de notering als het ware overnam. Ook DSCT is een zogenoemde 'special purpose acquisition company', ook wel een 'spac' genoemd.

Gerelateerde artikelen