Download Highlights Flex BV van de M&A Masterclass van Joyce Leemrijse

Op 1 oktober 2012 is de Flex-BV ingevoerd. Joyce Leemrijse, notaris en partner bij Allen & Overy, verzorgde op 19 september voor alle leden van de M&A Community de Masterclass 'Highlights Flex-BV'. Leden van de M&A Community ontdekten hoe bedrijven hier het optimale resultaat uit kunnen halen en welke voordelen (en nadelen) het biedt bij M&A deals en herstructureringen. Download nu de presentatie. Voorafgaand aan het M&A Café van 31 oktober verzorgt Frank van Waesberghe van ABN AMRO de Masterclass M&A Financing.
De Flex-BV is per 1 oktober ingevoerd en treedt onmiddelink in werking. Een goede voorbereiding op hetgeen komen gaat is daarom essentieel, zo stelt Leemrijse. "Het overgangsrecht helpt slechts gedeeltelijk; bedrijven en adviseurs die zich met herstructureringen bezig houden krijgen er dus al snel mee te maken. Er zitten veel voordelen aan de nieuwe regeling: zo gaat de oprichting van een BV sneller en met minder formaliteiten. Op het gebied van dividenduitkering zijn er een aantal interessante ontwikkelingen, waar ik op 19 september op in ben gegaan. De aansprakelijkheid van bestuurders is daar bijvoorbeeld van belang." Ook zaken als flexbiel stemrecht en winstrechtloze aandelen zijn de revue gepasseerd. 
 
Masterclass M&A Financing 
Voorafgaand aan het M&A Café van 31 oktober bij ABN AMRO is er een nieuwe M&A Masterclass. Executive Director Acquisition & Leveraged Finance Frank van Waesberghe van ABN AMRO verzorgt de Masterclass M&A Financing (17:15 – 18:00 uur). Financiering is dé succesfactor voor M&A deals en de financieringsmarkt verschuift razendsnel: steeds vaker worden er club deals gesloten voor de financiering van M&A, meer M&A kredieten zijn gebaseerd op asset backed structuren en financieringsbankiers maken meer onderscheid tussen bedrijven en industrieën bij het opzetten van kredieten met leveraged structuren. 
Benut deze unieke kans op meer kennis over M&A Financing. Exclusief voor leden van de M&A Community. Schrijf je meteen in voor de Masterclass M&A Financing.
 
Gerelateerde artikelen