Documentmarktleider PCI verstevigt positie door ‘historische’ overname

De deal hing al even in de lucht en is nu definitief rond. PCI, een snelgroeiende leverancier van clouddiensten en kantoorartikelen, heeft de acquisitie van sectorgenoot CB Groep afgerond en bouwt zo zijn marktaandeel in Nederland verder uit.

Onder de vleugels van ABN Amro Participaties, dat sinds september 2016 een meerderheidsbelang in de onderneming heeft, breidt PCI zijn marktpositie verder uit. Met de overname van CB Groep neemt de omzet van het kopende printbedrijf met 13 miljoen euro toe, en groeit het personeelsbestand naar circa 275 werknemers.

Het acquisitiebedrag is niet bekendgemaakt. Het is de eerste acquisitie voor de combinatie ABN-PCI en de zevende overname voor het Haarlemse printbedrijf in totaal. Eerder werd onder andere branchegenoot Dantuma werd gekocht. 

De acquisitie past in de voorgenomen buy & build-strategie van PCI. In dit kader speelt KPMG als M&A-adviseur een voorname rol. Bas Kamphuis, CEO van PCI, in een reactie: "CB is een solide club en de aankoop daarvan past binnen de strategie om in een versneld tempo naar een omzet van 120 miljoen euro te gaan. Het gaat om de grootste overname uit onze historie. Het klantenbereik wordt flink vergroot."

Binnenkort verschijnt het M&A Magazine Q1 met daarin een uitgebreid interview met PCI-topmannen Kamphuis en Peter Bos en M&A-adviseurs Danny Bosker en Jeroen van Engelen van KPMG.  

 

 

Gerelateerde artikelen