Dochteronderneming Value8 ontkent betrokkenheid belastingontduiking

BK Group maakt zich niet schuldig aan belastingontduiking van Argentijnse topvoetballer Angel di MarĂ­a. Dat verklaarde het Amsterdamse trustkantoor tegenover grootaandeelhouder Value8.

Het Amsterdamse trustkantoor BK Group zou zich volgens NRC Handelsblad medeschuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking van sterspeler Angel Di María. Het gaat om een bedrag van 5,1 miljoen euro, dat via Nederland naar Panama is doorgesluisd. 

Huisadres directeur BK
De voetballer van de Franse topclub Paris Saint-Germain zou dat gedaan hebben via een bedrijf dat geregistreerd staat op het huisadres van de directeur van BK Group. Value8-directeur Peter Paul De Vries ondernam volgens ANP actie en belde met de dochteronderneming.

Het management van BK heeft hem echter verzekerd dat het bedrijf in deze kwestie geen enkele wet- en regelgeving heeft overtreden. "Ik ben aandeelhouder, maar bestuur de tent niet'', zo legt De Vries uit aan het persbureau. Wel klopt het dat BK, waarin Value8 sinds 2013 een belang heeft van 67,5 procent, een vennootschap beheert waarbij Di Maria is betrokken.

Verdachte transacties
Ongeveer gelijktijdig is naar buiten gekomen dat het Openbaar Ministerie al sinds 2014 onderzoek zou doen naar verdachte transacties bij het Amsterdamse trustkantoor. Volgens Het Financieele Dagblad richt justitie zich op drie ondernemingen die worden beheerd door BK en die in verband worden gebracht met twee Oekraïners die op een Europese sanctielijst staan. Deze ongebruikelijke transacties heeft BK destijds zelf aan de toezichthouders gemeld, aldus de Value8-directeur.

De Vries vindt het echter vreemd dat er over een kleine financiële dienstverlener als BK op één avond twee verschillende berichten naar buiten zijn gekomen. Hij vermoedt daarom dat de informatie op basis waarvan deze artikelen zijn geschreven op onrechtmatige wijze is verkregen en vervolgens naar eerdergenoemde media is gelekt. Dit wil De Vries nog nader uitzoeken.

Bron: AFN

Gerelateerde artikelen