DOC Kaas stoort zich aan bod van derde kandidaatkoper

Het Nederlandse zuivelconcern DOC Kaas zit niet te wachten op het bod van het Duitse zuivelbedrijf Hochwald - inmiddels de derde kandidaatkoper. DOC Kaas is al in gesprek met Deutsches Milchkontor (DMK). "Hochwald wil onze fusie kennelijk torpederen."

Het Financieele Dagblad (FD) zit met een serie artikelen de laatste tijd boven op de overnamestrijd rondom DOC Kaas, waar inmiddels al drie kandidaatkopers zich voor hebben gemeld. Vandaag schrijft de zakenkrant op zijn voorpagina dat de Duitse concurrent Hochwald ook een bod heeft gedaan. Maar dat bod wijst DOC Kaas resoluut af, zo laat een woordvoerder weten aan het FD

DOC Kaas (omzet 640 miljoen euro) wil namelijk veel liever fuseren met (of dus eigenlijk overgenomen worden door) het veel grotere DMK (jaaromzet 5,3 miljard euro). Komende donderdag moeten de ruim 1100 leden-melkveehouders van DOC Kaas in Zwolle hun stem uitbrengen over het officiële bestuursvoorstel om zich aan te sluiten bij de gewilde partner DMK.

Het stoort DOC dat het Duitse Hochwald nu nog publiekelijk met een fusievoorstel komt. "Daarmee toont het aan dat het geen respect heeft voor onze besluitvorming. Hochwald wil onze fusie kennelijk torpederen. Het betekent dat ze angstig zijn voor de combinatie die wij straks gaan vormen." Het Nederlandse zuivelbedrijf meent eerder al een bod van Hochwald te hebben afgewezen.

 

Gerelateerde artikelen