DLA Piper, Stibbe en ABN AMRO bij Nederlandse investering Carlyle

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:15
Advocatenkantoor DLA Piper adviseert het Amerikaanse private equity bedrijf Carlyle Group bij de overname van de Nederlandse internet dienstverlener Expereo. Bank Street en advocatenkantoor Stibbe adviseren Expereo. Banken ABN AMRO en HSBC verzorgen de overnamefinanciering. Advocatenkantoor Clifford Chance adviseert de banken.

Managing director Vladimir Lasocki (foto rechts) is namens Carlyle verantwoordelijk voor de deal. Hij ziet veel groeimogelijkheden voor hun nieuwe portfoliobedrijf. “In een relatief korte tijd heeft Expereo een sterke positie verkregen als een wereldwijde ‘Internet Access Generator’. Wij zijn verheugd om met Expereo te werken om toekomstige groei te ondersteunen door internationale uitbreiding en productdiversificatie.” 
Het dertig koppige team van DLA Piper staat onder leiding van partner Casper Hamersma. Hij werkt samen met onder andere Philip Jonker, Patrick van de Ven en Patrick Gremmels. Egbert Vroom is dealcaptain voor Stibbe. Hij werkt samen met Meltem Koning-Güngörmez, Bart Stevens, Sjoerd Buijn, Floris ten Have en Marieke Bredenoord – Spoek. Jelle Hofland geeft leiding aan het team van Clifford Chance.
The Carlyle Group neemt een meerderheidsbelang in Expereo, een global managed network operator die actief is in 180 landen. De oprichters van Expereo behouden een minderheidsbelang in de onderneming. Alphons Mulders en Walter Brunink gingen in 2004 van start met de onderneming. Het bedrijf diensten op het gebied van breedbank internet, ethernet, virtual private networks, wifi en aanverwante apparatuur. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Amsterdam. 
 
Gerelateerde artikelen