DLA Piper en Loyens & Loeff adviseren bij verkoop Krasnapolsky

DLA Piper en Loyens & Loeff adviseren bij de verkoop van het Amsterdamse hotel Krasnapolsky door NH Hoteles aan AXA Real Estate Investment Managers voor 157 miljoen euro.
In de deal zijn onder andere de 468 kamers en suites, 2.300 m² congresruimte, diverse eetzalen, vergaderzalen, appartementen, parkeerplekken en de Winter Tuin met een gezamenlijke oppervlakte van 40.000 m² opgenomen. De deal betreft een aandelentransactie die zowel de operationele business als het onroerend goed omvat. 

DLA Piper adviseert NH Hoteles. Het team bestaat uit Daphne Bens, Hans-Mark Giezen, Pieter Paul Terpstra, Sander Wiggers, Noor Gerver, Petra de Rooij en Wouter Metz. 
AXA Real Estate wordt op juridisch en fiscaal gebied bijgestaan door Loyens & Loeff. Dat team bestaat uit onder meer Paul Kerckhoffs, Albert Heeling, Steven Lucas, Matthijs Vogel, Jori Kreule en Ralph Leeuwrik. 

Daphne Bens (DLA Piper) en Steven Lucas (Loyens & Loeff) laten in een gezamenlijke reactie weten dat het voor juristen een bijzondere en interessante deal betreft. "Ten eerste omdat het zo’n bijzonder object betreft: een landmark hotel dat iedereen in Nederland en ver daarbuiten kent. Ten tweede omdat partijen, behalve de verkoop, ook hun toekomstige samenwerking ten aanzien van het management van het hotel – inclusief een grootschalig refurbishment programma – hebben uitonderhandeld. Hierdoor zal er de komende tijd nog veel worden samengewerkt.”

 
Met deze transactie wordt het 5 sterren hotel aan de Dam een  kwaliteitsinjectie gegeven. Zo zijn partijen overeengekomen dat het hotel in de periode van 2014 tot en met 2017 wordt gerenoveerd voor een totaalbedrag van 38 miljoen euro. Daarnaast is een managementovereenkomst aangegaan voor de duur van 25 jaar, waarbij NH Hoteles zal aanblijven als beheerder van het hotel. Op deze manier profiteren de nieuwe eigenaren van NH Hoteles’ expertise op het gebied van de exploitatie van hotels en haar concrete kennis van het Grand Hotel Krasnapolsky. Voor AXA Real Estate is het een versteviging van haar Europese hotel portefeuille dat nu in totaal 101 hotels bedraagt met een waarde van 2 miljard euro. 
 
 
Gerelateerde artikelen