DLA leidt Duitse acquisitie voor KKR’s Webhelp

Webhelp, een wereldwijde Business Process Outsourcing (BPO)-groep, neemt de Duitse sectorgenoot Ocon Office Concept over. Door de overname verstevigt Webhelp haar marktpositie van dienstverlening in de sectoren van automotive, retail en technologie.

Webhelp is een van oorsprong Frans bedrijf, opgericht in 2000 door twee ondernemers. De afgelopen jaren heeft de helpdesk-aanbieder zich ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van BDO en customer experience. Het bedrijf heeft in Nederland een hoofdkantoor in Amersfoort. Ocon zit gevestigd in Stuttgart en biedt werkgelegenheid aan zo'n 270 werknemers.           

"We zijn erg trots op deze overname en de mogelijkheden ervan. Door het partnership met Ocon betreedt Webhelp nieuwe markten in Duitsland en met onze gezamenlijke expertise zijn we in staat nieuwe solutions te ontwikkelen die leiden tot een duurzame verbetering van customer experiences", vertelt Gert-Jan Morsink, CEO Webhelp Nederland. 

De Duitse afdeling van DLA Piper leidde als juridisch adviseur de transactie in goede banen. M&A-advies was afkomstig van CatCap, een corporate-financekantoor met vestigingen in Hamburg en München.

KKR
Investeringsmaatschappij KKR stapte in november 2015 in Webhelp. De Amerikanen loste toen het Britse private-equityhuis Charterhouse Capital Partners af als voornaamste investeerder. 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen