Divisie Intel gaat voor 30 miljard naar de beurs

Intel kocht het Israƫlische Mobileye in 2017 voor ruim 15 miljard dollar.

Het Amerikaanse chipconcern Intel heeft een aanvraag gedaan voor een beursgang van zijn Mobileye-divisie, die zich richt op technologie voor zelfrijdende auto's. Naar verluidt mikt Intel daarbij op een prijskaartje voor Mobileye van 30 miljard dollar, omgerekend bijna 31 miljard euro.

De aanvraag werd ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Wanneer de beursgang plaats moet vinden is nog niet duidelijk. Intel maakte in december vorig jaar bekend Mobileye medio dit jaar naar de beurs in New York te willen brengen, maar bronnen zeiden vorige maand tegen persbureau Bloomberg dat de beursgang uitgesteld kon worden tot volgend jaar vanwege de onrust op de aandelenmarkten.

Mobileye is een specialist op het gebied van software en sensoren voor zelfrijdende auto's. Intel kocht het Israëlische Mobileye in 2017 voor ruim 15 miljard dollar. Met de aankoop ging Intel de concurrentie aan met rivalen als Nvidia en Qualcomm om systemen te ontwikkelen voor zelfrijdende voertuigen. Het chipconcern wil na de beursgang wel de meerderheid van Mobileye behouden.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen