Dit is de koningin van transaction support

Leontine Koens-Betz van Accuracy is de afgelopen vijf jaar de meest actieve vrouwelijke transaction supporter geweest. Daarmee staat ze op eenzame hoogte.

Transaction support wordt wel eens gezien als het ondergeschoven kindje van M&A. Maar niets is minder waar. Waar andere adviseurs voortijdig de blik richten op de volgende deal, zetten due-diligence-adviseurs vaak nog een extra stap om te zorgen voor een goede afwikkeling van de lopende transactie.

Want een overname kan nog wel eens op het laatst op details stuk lopen of een fusie draait uit op een mislukking vanwege de toch ontbrekende synergievoordelen. Dat lees je niet in de krant. Daarom kunnen processen als post merger integration niet zomaar overgeslagen worden. Accuraat en precies werk dus.

MenA.nl wierp een blik op de transaction supporters in de Nederlandse fusie- en overnamewereld. Omdat het een mannenwereld is, richten we de pijlen graag op de succesvolle vrouwen. Of eigenlijk op een vrouw om precies te zijn. 

Leontine Koens-Betz blijkt met afstand de meeste deals te doen. De oprichter van financieel adviesbureau Accuracy begeleidde de afgelopen jaren met afstand de meeste deals: 75 stuks, waarvan 73 deals als teamleider. Ook in de algemene league table transaction support van dit jaar doet Koens-Betz het uitstekend. Na Remco van Daal van PwC bezet ze de tweede plek met 14 deals. 

In bovenstaande infograms zijn enkel de transacties opgenomen die groter zijn dan vijf miljoen euro en de betrokkenheid kennen van minimaal een Nederlandse partij. Deals zonder waarde zijn niet meegenomen. 

Lees ook:
Mannen domineren nog altijd in M&A-land
Deze vrouwelijke dealmakers hebben de top bereikt
Powervrouwen in de advocatuur vormen exclusief clubje

 

Gerelateerde artikelen