‘Dik Wessels pakt half miljard winst na verkoop Eurofiber’

Doughty Hanson en Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van Dik Wessels, hebben hun aandelen in Eurofiber voor 875 miljoen euro verkocht aan Investeringsmaatschappij Antin Infrastructure partners. Reggeborgh maakt 560 miljoen euro winst op zijn investering, aldus De Telegraaf.

Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van bouwmiljardair Dik Wessels, kocht in 2006 ooit Eurofiber voor 100 miljoen euro van ABN AMRO. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een goed ingevoerde bron. Na de aandelentransacties door de jaren heen, strijkt Reggeborgh een winst op van 560 miljoen.  

Eurofiber blijft als zelfstandige organisatie actief en de bedrijfsvoering wordt onder het huidige management voortgezet. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht Eurofiber nog sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. 

"Wij zijn zeer enthousiast over de acquisitie door Antin Infrastructure Partners," zegt Alex Goldblum, CEO van Eurofiber Group in het persbericht. "Het is een investeringsmaatschappij die zich volledig heeft toegelegd op vitale infrastructuren. Daarnaast erkent Antin IP het belang van ons open netwerkmodel."

Van private equity naar strateeg
Sinds 2006 is Eurofiber flink gegroeid. Reggeborgh topman, Henry Holterman verklaart: “Wij hebben Eurofiber van een jonge onderneming zien groeien naar een speler van nationaal formaat. De glasvezelindustrie ontwikkelt zich meer en meer naar een infrastructurele markt. Het is daarom niet meer dan logisch dat een meer strategische partner als Antin IP het stokje overneemt.”

Alain Rauscher, Managing Partner en CEO van Antin Infrastructure Partners, roemt het M&A-beleid van Eurofiber en zegt met het glasvezelbedrijf nog meer overnames te willen doen. "Eurofiber is een succesvolle organisatie met een uitstekend track record in acquisitie- en integratietrajecten en wordt geleid door een zeer getalenteerd managementteam. Wij kijken er naar uit samen met hen het bedrijf nog verder uit te breiden, zowel organisch als door overnames."

Uit de deal database van M&A Community blijkt dat koper Antin werd bijgestaan door de adviseurs Emendo Capital, Clifford Chance en Loyens & Loeff. Verkoper Doughty Hanson kon rekenen op de kantoren Skaden Arps en Houthoff Buruma. De M&A advocaat Leo Verhoeff begeleidde met zijn team van Simmons & Simmons het management van Eurofiber bij de deal.  

Gerelateerde artikelen