Digitale servicespecialist Econocom neemt BIS Group over

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:41
Multimedia integrator BIS Group valt volledig in handen van digitale servicegigant Econocom Group. Door de acquisitie verstevigt Econocom zijn positie als 'verspreider van digitale vooruitgang in organisaties' in de Benelux.

Met de overname verstevigt het van oorsprong Franse Econocom naar eigen zeggen zijn positie in de dynamische multimedia-markt, waaronder video-conferenceruimtes en smart buildings. Ook streeft het bedrijf ernaar een volledig aanbod in Nederland te ontwikkelen en nieuwe cross-business-line-oplossingen voor de Benelux te implementeren.

BIS Group, gevestigd in Praag, heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers. De transactie dient nog wel goedgekeurd te worden door de Autoriteit Financiële Markten (ACM). Over de koopsom is geen melding gedaan. 

Game changing model
"Door de acquisitie van BIS Group zal Econocom haar klanten een volledig op gebruik gebaseerd model kunnen aanbieden voor alle multimedia

integraties. De professionaliteit van BIS biedt niet alleen de technologie, maar vooral diepgaande kennis. Dat gecombineerd met de technologische management- en financieringsexpertise van Econocom, zal resulteren in een game changing model in hoe bedrijven hun investeringen en de integratie op het gebied van multimedia projecten gaan beheren", aldus Yann Toutant, CEO van Econocom Nederland.

De in Nederland wonende Fransman is een graag geziene spreker op events van Alex van Groningen. Onlangs sprak FM.nl met Toutant over zes stappen om een succesvolle digitale transformatie inzichtelijk te maken. 

Het in 1974 opgerichte Econocom is met 10.000 werknemers actief in 19 landen. Het bedrijf kent een omzet van 2,5 miljard euro. Het dienstenpakket bestaat uit digitale projecten in consultancy, sourcing en technologisch beheer en financiering van allerhande oplossingservices. Econocom staat genoteerd aan de beurs in Brussel. 

JTRS
Econocom bracht eveneens naar buiten dat het een belang van 40 procent heeft genomen in het Britse JTRS, een leverancier van technologische oplossingen voor de onderwijssector. 

Gerelateerde artikelen