Deze 30 dealmakers doen de meeste internationale deals

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:59
Sander Griffejoen van Rothschild, Matthijs Ingen-Housz van INGEN-HOUSZ en Remco van Daal van PwC deden de meeste grensoverschrijdende deals in 2017. MenA.nl zet de 30 internationale dealmakers op rij.

Griffejoen heeft van alle zakenbankiers de meeste internationale deals gesloten. Van de 8 deals waar hij bij adviseerde was bij 7 deals een buitenlandse koper, target of verkoper betrokken. Zijn grootste internationale deal van 2017 was de overname van het Britse waterbedrijf Affinity Water door DIF, HICL en Allianz voor 1,9 miljard euro. Drie mannen uit de top 10 hebben alleen maar internationale deals gedaan in 2017: Cassander Verwey van J.P. Morgan, Peer Joosten van IMAP Netherlands en Jorn van Etten van ABN AMRO.

Matthijs Ingen-Housz van het kantoor INGEN-HOUSZ heeft van de advocaten bij de meeste internationale deals geadviseerd. Hij heeft überhaupt de meeste deals gesloten. Van de 25 deals waar hij bij adviseerde gingen 16 over de grens. Daarmee heeft 64 procent van de deals van Ingen Housz een internationale component. Hij adviseerde veel bij investeringsdeals met internationale venture-capitalfondsen. Bij nummer drie Stefen Alleman van Van Doorne ligt de verhouding een stuk hoger. Van zijn 13 deals gingen 12 de grens over (92 procent). Zes van de grensoverschrijdende deals heeft Alleman te danken aan de Belgische vastgoedexploitant Xior, die meerdere Nederlandse studentencomplexen heeft overgenomen.

Van de adviseurs die de transaction-service-adviseurs heeft Remco van Daal van PwC de meeste internationale deals gedaan. Bij 16 van de 25 deals waar hij in 2017 bij adviseerde was een buitenlands bedrijf betrokken. Nummer twee Arnoud Oltmans van Deloitte heeft relatief meer internationale deals gedaan. Bij 73 procent van zijn deals schoof een buitenlandse partij aan de onderhandelingstafel.

 

Gerelateerde artikelen