Deterink Advocaten verkoopt assets Prime Champ aan Ierse champignonreus

Curator Louis Deterink van Deterink advocaten verkoopt de assets van de failliete champignonkweker Prime Champ aan de Ierse paddestoelenproducent Monoghan Mushrooms. Het management van Prime Champ krijgt advies van Ox partners. De Ierse koper krijgt financieel advies van Bol Accountants en juridisch advies van Poelman Advocaten.
Louis Deterink werkt samen met faillissement advocaat Ilona van de Klundert en M&A advocaat Edwin de Rooij. Partner Dirk Jan Renee van Ox verzorgt het strategisch advies voor het management van het Limburgse Prime Champ. 
M&A advocaat Martin Poelman geeft leiding aan het team van Poelman advocaten bij het advies aan de Ierse koper.
Met 750 medewerkers in Prime Champ één van de grootste champignonbedrijven van Europa. Monoghan en Prime Champ waren eerder dit jaar al in gesprek over een overname, maar kwamen er niet uit. Aan Prime Champ werd eind maart uitstel van betaling verleend. Het bedrijf wijt de problemen aan verliezen door operationele problemen en aan een strafrechtelijk onderzoek naar uitbuiting van Poolse pluksters.
 
Eind januari was er een inval bij het bedrijf. Ook is de directeur van Prime Champ aangehouden. Mede door de negatieve berichtgeving vanaf de inval zijn er steeds meer klanten weggelopen. Het bedrijf zag zich hierdoor genoodzaakt om een productielocatie te sluiten. Dit leidde tot reorganisatiekosten. Uiteindelijk is het bedrijf financieel vastgelopen.
In 2011 was Monoghan eveneens actief op de Nederlandse M&A markt. Met financiële steun van private equity investeerder GIMV kochten de Ieren Walkro van Bencis Capital Partners. Monoghan kreeg daarbij advies van Holland Corporate Finance, IBI Corporate Finance, Stibbe en Norton Rose. 
 
Gerelateerde artikelen