Derde mentorprogramma voor vrouwelijke PE/VE-profs

Level 20 start in september met een derde mentorprogramma voor vrouwelijke professionals in de private equity-sector. De non -profit organisatie richt zich op het verbeteren van de gender diversiteit binnen de Europese private equity sector. 

Voor de mentees geldt dat ze minstens vijf jaar werkervaring hebben, waarvan twee tot drie jaar PE-ervaring. Dit omdat ze op dat niveau tegen zaken aanlopen die betekenisvol zijn, zegt Brigitte van der Maarel, Managing Director en Co-Head van NIBC Investments Partners en bestuurder bij L20.

Vorig jaar namen er 23 vrouwelijke profs deel aan het programma, tegen veertien in 2019. Dit jaar is de beoogde deelname  dertig vrouwelijke professionals. 

“We willen groeien met dit programma en het verwezenlijken van onze doelstelling. Het belangrijkste is dat de meiden die er zijn betrokken blijven bij de industrie. Maar we moeten ook alles kunnen servicen: de match, de workshops. We kunnen geen mentors en mentees bij elkaar zetten van organisaties die onderling concurreren. We houden met behoorlijk veel zaken rekening."

Tal van private equity’s ondersteunen L 20. Het grote doel van de organisatie is dat vrouwen een vijfde van de senior investeringsposities bekleden.

"Voor groei is het belangrijk dat een mentee een hulpvraag heeft", vervolgt Van der Maarel. “Het belangrijkste voor de samenwerking tussen mentor en mentee is dat er een goede relatie is. Het gaat er niet om of de mentor goed is, maar of we de juiste mentor kunnen vinden voor de hulpvraag die de mentee heeft.’’ 

Kandidaten kunnen zich aanmelden bij het mentorprogramma via een mail naar level20@ebbinge.nl of via het online aanmeldformulier.

Gerelateerde artikelen