Derde investeringsfonds voor Active Capital Company

Het Amsterdamse private-equityhuis Active Capital Company (ACC) heeft maandag zijn derde fonds opgetuigd. Het nieuwe fonds van ruim 45 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld voor technische mkb-bedrijven in Nederland.

Het investeringsfonds richt zich net als de twee andere fondsen op industriële ondernemingen en (technische) handels- en productiebedrijven in Nederland met een omzet tussen 10 en 80 miljoen euro. Met het nieuwe fonds heeft ACC ruim 85 miljoen euro in beheer.

Ook in de nieuwe investeringspot doen grotendeels dezelfde deelnemers mee. Het is volgens de Amsterdamse participatiemaatschappij een mix van fund-in-fund-investeerders en vermogende ondernemers.

Internationale markt
“Er was ontzettend veel interesse voor ons derde fonds. Ondanks dat er zeker meer mogelijk was, kiezen we bewust voor deze schaal. Zo kunnen we volledige aandacht en toewijding geven aan onze participaties,” licht Mels Huige, partner bij ACC, toe.  

Over potentiële targets zegt Huige: “We willen onze deelnemingen verder professionaliseren en laten groeien, zodat ze interessant worden voor internationale langetermijnaandeelhouders. Voor onze deelnemingen fungeren we zo echt als springplank naar de internationale markt".

Zo verkocht het private-equityhuis recent Lantor, een producent van nonwovens (textielmateriaal) voor de kabel- en composietindustrie, aan het Britse Cathay Investments. ACC heeft momenteel vijf portefeuille bedrijven onder zijn hoede. 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen