Delta Lloyd neemt aandelen BeFrank over van BinckBank

Delta Lloyd maakt bekend dat zij met BinckBank overeenstemming heeft bereikt over de overname van alle aandelen in BeFrank die door BinckBank gehouden worden.
De overnameprijs bedraagt € 19,5 miljoen. BeFrank blijft voor haar dienstverlening gebruikmaken van de kennis en het platform van BinckBank. De dienstverlening voor klanten zal niet veranderen. Door de overname versterkt Delta Lloyd haar profiel op de markt voor collectieve beschikbare premieregelingen.

BeFrank
Delta Lloyd en BinckBank zijn de joint venture BeFrank in 2010 gestart, BeFrank kreeg in 2011 als eerste premiepensioeninstelling (PPI) in Nederland een vergunning van De Nederlandsche Bank. Inmiddels heeft BeFrank een sterke positie in de PPI markt, dankzij innovatieve defined contribution pensioenproducten.
Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek: "Het verkrijgen van de volledige zeggenschap over BeFrank past in de strategie van Delta Lloyd. Wij richten ons op groei in collectieve pensioencontracten, op eenvoud en hoge klanttevredenheid. Delta Lloyd heeft een stevige positie in de defined benefit markt in Nederland, dit maakt ons ook sterker in de defined contribution markt. De overname levert bovendien synergie op, omdat wij voor onze pensioendienstverlening in de toekomst gebruik kunnen maken van de systemen en online tools die door BeFrank zijn ontwikkeld. BeFrank was al een mooi onderdeel van ons portfolio, en deze transactie bezegelt dat."
BeFrank directievoorzitter Folkert Pama: "BeFrank komt met deze transactie in een nieuwe fase, waarbij we nog meer kunnen bouwen op de pensioenexpertise van Delta Lloyd. Onze klanten blijven vanzelfsprekend profiteren van de vooruitstrevende producten en volledige online dienstverlening van BeFrank. "

De transactie
In deze transactie neemt Delta Lloyd Levensverzekering N.V. alle BeFrank aandelen (50%) over die BinckBank houdt, daarmee komt haar belang op 100%. De transactie is afgerond op 18 juli 2014. De directie van BeFrank is gewijzigd, naast directievoorzitter Folkert Pama is Rob van Mazijk als directeur benoemd. De ondernemingsraden van BinckBank en Delta Lloyd hebben positief geadviseerd over de overname. De transactie heeft geen gevolgen voor medewerkers van BeFrank.
Gerelateerde artikelen