Deliveroo wil 1,2 miljard euro ophalen met beursgang in Londen

De Britse maaltijdbezorger Deliveroo wil met zijn beursgang in Londen een bedrag van 1 miljard pond, omgerekend bijna 1,2 miljard euro, ophalen door nieuwe aandelen te verkopen. De exacte datum van de beursgang is nog niet bekend.

Naast de verkoop van nieuwe aandelen gaan bestaande aandeelhouders ook stukken verkopen. Hier zijn nog geen details van bekend. Deliveroo werd bij een financieringsronde in januari door investeerders gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf in enkele jaren fors in waarde gestegen. In 2017 werd aan de rivaal van het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, nog een prijskaartje van 2 miljard dollar gehangen.

In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid door de coronacrisis. Ook met maaltijdbezorging worden goede zaken gedaan door de coronalockdowns. Vorig jaar nam het Amerikaanse webwinkelconcern Amazon daarnaast een groot minderheidsbelang in Deliveroo.

Het in 2013 opgerichte Deliveroo krijgt een zogenoemde 'dual class'-aandelenstructuur bij de beursnotering, waarbij de oprichters meer zeggenschap hebben bij stemmingen dan andere aandeelhouders. Volgens topman en medeoprichter Will Shu van Deliveroo zorgt dit voor meer stabiliteit bij de uitvoering van de plannen voor de langere termijn.

Het bedrijf is sinds 2015 actief in Nederland en is ook aanwezig in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Azië. Deliveroo bezorgt in een reeks Nederlandse steden maaltijden aan huis.

Gerelateerde artikelen