Deliveroo haalt geld op bij investeerders

Deliveroo heeft 385 miljoen dollar (322 miljoen euro) aan nieuwe financiering opgehaald bij investeerders. Met dat geld denkt de populaire maaltijdbezorgdienst onder meer verder te kunnen uitbreiden naar nieuwe steden en landen.

Deliveroo, dat met zijn app en bezorgers ook in grote Nederlandse steden actief is, maakt de laatste tijd al stevige groei door. Het in 2013 opgerichte technologiebedrijf bezorgt internationaal voor tienduizenden restaurants en de omzet is vorig jaar met dik 600 procent toegenomen. Deliveroo zit nu in dik 150 steden en wordt gebruikt door miljoenen mensen. Het verlies liep in 2016 wel op.

Er gaan al een tijdje geruchten dat deze concurrent van UberEATS en het Nederlandse Takeaway tevens werkt aan een beursgang. Mogelijk vormt de nieuwe financiering een opmaat daarnaar. Bij de financieringsronde is de onderneming door investeerders gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar.

In Nederland kwam Deliveroo recent nog in het nieuws vanwege plannen van de maaltijdbezorger om voortaan alleen nog maar met zzp'ers te werken. Dit tot woede van vakbonden CNV en Riders Union, die daarover in gesprek gaan met Deliveroo.

Gerelateerde artikelen