DELA slaat vleugels uit in Europa

Uitvaartverzekeraar DELA heeft de Duitse markt betreden. Het bedrijf uit Eindhoven laat weten ook mogelijkheden te zien in Spanje en Frankrijk. Het bedrijf is al langer actief in Nederland en Belgiƫ.

DELA ziet zich genoodzaakt de vleugels uit te slaan in Europa,omdat de kansen in Nederland teruglopen. Door de vergrijzing blijven er minder mensen over met een uitvaartverzekering. Wel wil DELA de komende maanden een nieuwe verzekering introduceren, gericht op langer thuiswonen voor ouderen.

In Duitsland liggen kansen, omdat daar een uitkering van de overheid bij overlijden is afgeschaft, zegt een woordvoerder. Daardoor wordt het nu interessanter voor Duitsers om een verzekering af te sluiten. DELA begint bij onze oosterburen met overlijdensrisicoverzekeringen en voegt daar wellicht later uitvaartverzekeringen aan toe.

Een verkenning van de Europese markt heeft aangetoond dat ook in Frankrijk en Spanje kansen liggen. Maar wanneer de stap naar die landen wordt gemaakt, is nog niet bekend. Zweden is in de vergelijking inmiddels afgevallen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen