Deense nachtclubketen koopt verzwakte Britse collega 

Noodlijdende keten van 80 miljoen gaat weg voor slechts 10 miljoen.

Deltic, de grootste exploitant van nachtclubs en seksclubs in het Verenigd Koninkrijk, is gekocht door een de Deense branchegenoot Rekom Group. De Engelse speler zuchtte onder de schulden en was nog maar 10 miljoen pond waard. Voor de uitbraak van de pandemie was de waarde acht keer zo groot.

Sinds oktober stond de boel te koop. De overname is gefinancierd door de meerderheidsaandeelhouder van Rekom, de Deense private-equityfirma Catacap. Het bedrijf neemt 42 van de 52 Engelse clubs over. Onderdeel van de deal is dat ook de schulden van Deltic worden betaald door de nieuwe eigenaar.

Volgens de curator had de clubketen voor 17 miljoen pond aan betalingsachterstanden, terwijl er nog geen negen ton meer in de kas zat. Elke maand verbrandde het bedrijf een miljoen pond aan kosten. 

Rekom was een van de vier bieders, naast belegger Greybull en Shoreditch Bar Group, een kroeguitbater. Daarnaast wilden bestaande aandeelhouders van Deltic de boel overnemen. De Rekom Group exploiteert 137 uitgaansgelegenheden in Denemarken, Finland en Noorwegen exploiteert

De nachtclubsector en de seksexploitanten zijn de enige twee sectoren die volkomen op slot zitten sinds de eerste lockdown in maart. 

Gerelateerde artikelen