Deals Aegon leiden tot een kwartaalwinst van 412 miljoen

Turkse en Hongaarse onderdelen gingen over naar Vienna Insurance Group.

De verkoop van onderdelen heeft verzekeraar Aegon het eerste kwartaal van dit jaar aan een hogere winst geholpen. De onderneming deed eerder Turkse en Hongaarse onderdelen over aan Vienna Insurance Group. Daarnaast werd nog een ander onderdeel afgestoten, waardoor er meer geld binnenkwam. 

Aegon sloot het kwartaal af met een winst van 412 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 7 procent. De boekwinst op de verkoop van de Hongaarse onderdelen kwam uit op 372 miljoen euro. De deals maken een afschrijving goed van 399 miljoen euro op een afdekkingsprogramma voor Amerikaanse variabele lijfrentes.

De verkoop maakt volgens Aegon deel uit van de ingezette strategie, waarbij de verzekeraar zich uit bepaalde markten terugtrekt. Aegon maakte eerder bekend geen nieuwe investeringen meer te doen in bedrijven in Rusland en Belarus vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Het Nederlandse concern laat weten hiervoor ook zijn beleid voor verantwoord beleggen te hebben aangepast. De verzekeraar heeft nog altijd voor zo'n 27 miljoen euro aan algemene beleggingen in Rusland uitstaan. Deze worden op termijn afgebouwd.

 

 

Gerelateerde artikelen