DEALFOCUS: Solera verwerft 100 procent belang in Digidentity

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:38
In DEALFOCUS licht de M&A-redactie iedere vrijdag een volbrachte transactie uit met een M&A-adviseur aan het woord. Deze week brengen we de overname van Digidentity door Solera voor het voetlicht. Jeroen Sombezki, partner bij Van Doorne, was nauw betrokken.

Het wereldwijde techconcern Solera – met het hoofdkantoor in Westlake, Texas – kondigde vorige maand aan alle aandelen te hebben verworven van Digidentity, een software-onderneming uit Den Haag. In 2010 ontving het techbedrijf, dat certificaten vervaardigd ten behoeve van cyberveiligheid, een mooie investering. Automotive-dienstverlener en -verzekeraar Solera participeerde voor het eerst in de Haagse beveiliger en verkreeg een minderheidsbelang van 47 procent.

Aanjager van innovatie
In zeven jaar tijd heeft Digidentity zich volgens de Amerikaanse Solera-topman Tony Aquila ontwikkeld tot één van de meest innovatieve beveiligings- en authenticatiesystemen in de sector. Digidentity-oprichter Marcel Wendt ziet zijn bedrijf als mooie aanvulling op de cultuur van Solera. Maar is dit ook een win-win-situatie voor de Nederlandse techindustrie?

Hoewel adviserend en in de lead aan de kant van Solera, wil M&A-advocaat Jeroen Sombezki niet spreken van een verlies voor de Nederlandse techindustrie. “Integendeel, Digidentity krijgt een mooie kans om zichzelf verder op de kaart te zetten. Als dochter kan het de aanjager van innovatie binnen Solera worden. Zeker als je kijkt naar de veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van the Internet of Things bij het nieuwe moederbedrijf zoals de Solera Digital Garage (een auto-app die alle problemen monitort, voorspelt en voortijdig ontwaart)”, vertelt Sombezki, die veelal transacties sluit in de TMT-sector. 

De Van Doorne-partner spreekt van een schitterende mogelijkheid voor het Haagse bedrijf. “Het bijzondere aan de deal is dat je echt een kijk in de toekomst krijgt.”

 

 

Gerelateerde artikelen