De week van de waarheid voor AkzoNobel en TMG

Op het Damrak wordt door beleggers met spanning gewacht op nieuws over het overnamegekletter rond AkzoNobel en Telegraaf Media Groep (TMG). 

Voor AkzoNobel is het uitkijken naar het derde (hoogstwaarschijnlijk verbeterde) bod van het Amerikaanse verfconcern PPG Industries. Of dat met veel enthousiasme gepaard gaat, valt te bezien. Een eerder voorstel van 21 miljard euro werd ruim een week geleden van tafel geveegd door de Nederlandse branchegenoot omdat dat te laag en problematisch zou zijn. AkzoNobel is op zijn beurt bezig zich te wapenen tegen een overname door de speciaalchemiedivisie af te stoten en te kijken naar overnames.

Activistische belegger
Op de achtergrond sluimeren geruchten over activisme onder beleggers van Akzo. Het Amerikaanse hedgefonds Elliott Management heeft volgens Reuters aangedrongen bij de top van het mondiale verfbedrijf om te gaan praten met PPG. Het Amerikaanse verfconcern volgt daarmee het voorbeeld van grootaandeelhouder Henderson Global, die tien dagen geleden hetzelfde voorstelde. 

Uitspraak OK
Bij de biedingenstrijd rond TMG zijn alle ogen gericht op dinsdag. Dan doet de Ondernemingskamer (OK) nabeurs (18:00 uur) uitspraak in de zaak die Talpa heeft aangespannen over de vraag of de commissarissen van TMG juist hebben gehandeld bij hun keuze voor het bod van Mediahuis. Tevens wordt gekeken naar in hoeverre de schorsing van TMG-topmannen Van der Snoek en Epskamp. 

(Bron: AFN)

Gerelateerde artikelen