De dealmakers bij de exit van 3i en HIG Capital

Private equity bedrijven 3i en HIG Capital verkopen hun 80% aandeel in VNU Media aan De Persgroep. PwC en Linklaters adviseren De Persgroep bij de deal. Allen & Overy en Kirkland Ellis adviseren de verkopers. Private equity managers Robert van Goethem van 3i en Matthias Allgaier van HIG Capital sluiten hiermee een investering en herstructurering af. Voor Van Goethem is het de tweede deal op de Nederlandse overnamemarkt.
De Britse investeerder 3i kocht VNU Media in 2006 met als doel een turn around te realiseren van print-bedrijf naar online uitgever. Als onderdeel van een financiële herstructurering stapte HIG Capital in 2009 in.  Na deze transactie hadden 3i en HIG Capital beiden een aandeel van 40% in de uitgever. De resterende 20% was in handen van het management en financierende banken.
VNU Media is de tweede Nederlandse deal van de Belgische 3i partner Robert van Goethem. Hij was in 2011 eveneens betrokken bij de overname van retailbedrijf Action. Van Goethem werkt vanuit het Amsterdamse kantoor van 3i en zoekt naar retail-deals in de Benelux. Van Goethem was voor 2005 partner bij private equity bedrijf Permira.
Van Goethem krijgt juridisch advies van een team van Allen & Overy onder leiding van M&A partner Karine Kodde.
De Duitse Matthias Allgaier is managing director van het Londense kantoor van HIG Capital. Allgairer richt zich op small cap-overnames in Europa. Voor zijn overstap naar HIG Capital werkte
Allgaier bij de Internet Capital Group, Apax Partners en General Atlantic Partners.
Advocaten van het Londense kantoor van Kirkland Ellis adviseren HIG Capital bij de deal. 
 
Linklaters en PwC
 
Advocatenkantoor Linklaters en financieel adviseur PwC adviseren de Belgische koper De Persgroep. Het team van Linklaters staat onder leiding van lead partner Jan Willem de Boer en bestaat verder uit Onno Bakker, Sarah Marsden, Paul Kreijger en Maikel van Wissenkomt. Het team van PwC werkt vanuit het PwC-kantoor in Brussel.
Met de overname krijgt De Persgroep een voet aan de grond in de online vacaturemarkt. De banensites van VNU Media worden ondergebracht in de nieuw op te richten bedrijf VNU Vacature Media. Hieronder vallen de Nationale Vacaturebank, Intermediair, Computable, Tweakers en de banensites van de Persgroep, zoals Vacature en VKbanen.nl.
 
Gerelateerde artikelen