De dealmaker en zijn shirt anno 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:41
Het zijn drukke tijden in de M&A Community. Dat is ​ook terug te zien in de league tables op MenA.nl, maar something is cooking.

Roel Wolbrink is oprichter en eigenaar van New Tailor

In drukke tijden is er minder tijd voor de leuke dingen zoals wielrennen, hardlopen en shoppen voor een maatpak of shirt. Die zijn juist broodnodig op de Zuidas en ver daarbuiten.

Hierbij in ieder geval een aantal tips als u dan toch op jacht gaat voor een maatpak en shirt en weinig tijd heeft​​. 

1. Zonder zweetplekken
Omdat u lange dagen maakt en vaak tot in de avonduren aan het werkt blijft adviseer ik u een Twill shirt:

​Twill is voor een wit hemd zeer geschikt omdat je er minder snel doorheen kijkt en dikker is dan een popeline. Een verfijndere en gladde stof

die meer glans heeft en daardoor ook chiquer oogt. Hoe verfijnder de draad hoe lichter het gewicht van de stof en dus het hemd. Fijn voor in de zomer. 

2. Ik ben best druk en strijken is de hobby van mij of mijn vrouw
Een keperbinding, waarbij de inslagdraad steeds opschuift, strijkt het makkelijkst en draagt het zachtst en lijken de draden schuin te lopen. Alle visgraten, maar ook jeans, hebben een keperbinding. Een Oxford is al snel wat stoerder en meer casual door zijn kleine, opvallende structuren. Ook kun je kiezen voor een strijkvrij hemd maar dan alsjeblieft niet door een mening met polyester of een waarbij alle vezels door loog zijn gestabiliseerd. Zeker voor zomerse dagen niet aan te raden, want niet echt comfortabel en vermindert het zweten niet.

3. Knopen
De mooiste knopen zijn gemaakt van parelmoer, omdat die de mooie natuurlijke glans van de oesterschelp hebben. Vraag hier dus naar. Ook fraai en praktisch als deze op stoft staan.

4. Dubbele manchet
De dubbele manchet was vroeger usance in de M&A-wereld en wordt nu vooral vooral gedragen bij formele gelegenheden. De laatste jaren draagt men ook onder een pak veelal enkele manchetten met een of twee knopen. Met een dubbel manchet heb je wel meer mogelijkheden om met je eigen accessoire een statement te maken. Net als met de das. En je horloge natuurlijk.

5. Das
De das blijft bij sommigen slechts in de bureaulade liggen voor het moment dat er een formele bespreking dreigt. Toch kleedt een das af en zorgt voor meer aandacht voor het gesproken woord omdat uw gezicht meer kracht uitstraalt. Kies een kraag die daarbij past, dus iets weggesneden en langere punten bij een rond of lang gezicht.

6. Strak in de zon en bij de klant
Het klinkt tegenstrijdig maar wellicht is het raadzaam een ondershirt te dragen op warme dagen om de eerste zweetdruppels op te vangen. Draag een dun ondershirt en ook een dun (over)hemd. Zorg voor een pak met een los dun binnenwerk van een open geweven stof. U kunt zelfs met jasje aan, alles onder controle houden. Is het boven de 25 graden? Kies dan voor linnen en ongevoerde jasjes. Of doe deze uit en rol uw mouwen op. Kies bovenal voor een kwalitatief shirt. Een die met zorg is uitgezocht en gemaakt.

7. Eerst de man, dan het pak


New Tailor laat zich niet leiden door mode en conventies. Wel door de drager, zijn wensen en de wijze waarop hij zich beweegt. Hiermee voegt New Tailor zich naadloos in de traditie van Savile Row. Aandacht voor details en wellicht een tikkeltje eigenwijs omdat we al sinds 1997 in het vak zitten.

8. Kom één keer inmeten, daarna hopelijk niet meer
Als we eenmaal uw maten en wensen kennen is bijbestellen heel eenvoudig. En dat kan alleen als we u leren kennen. Het is een ware belevenis om de stof te bepalen en het model en pasvorm op u af te stemmen. Omdat we u kennen weten wij waar u aan toe bent. 

Word Full Member en ontvang gratis een New Tailor maathemd t.w.v. 169 euro én bezoek kosteloos het M&A Awards 2017 galafeest (t.w.v. 250 euro). Profiteer nu. Meld u hier aan met partnercode 'actie1’.   

Gerelateerde artikelen