De Chocoladefabriek trekt naar de NPEX-beurs

Voor drie miljoen euro certificaten van cumulatief preferente aandelen.

De Nederlandse chocoladeproducent De Chocoladefabriek B.V. geeft voor een bedrag van maximaal drie miljoen euro certificaten uit van cumulatief preferente aandelen. Het jaarlijkse dividend op de ‘cumprefs’ met een nominale waarde van duizend bedraagt acht procent op jaarbasis. De cumprefs worden na vijf jaar teruggekocht door de onderneming.

De certificaten van cumulatief preferente aandelen van De Chocoladefabriek krijgen bij voldoende inschrijving een notering op het handelsplatform van de NPEX-effectenbeurs en zijn vrij verhandelbaar.

De directie van De Chocoladefabriek, dat een netwerk heeft in de Nederlandse retail (waaronder de HEMA en diverse grote supermarktketens), verwacht dat de omzet en de EBITDA de komende jaren verder gaan toenemen. Het bedrijf heeft momenteel dertig werknemers.

De Chocoladefabriek gebruikt het grootste deel van de opbrengst voor de aanschaf van productieapparatuur en werkkapitaal. Een bedrag van 850.000 euro is bestemd voor de aflossing van twee leningen die nog uitstaan bij twee particuliere investeerders.

 

Gerelateerde artikelen