De Brauw, Holland van Gijzen en Ernst & Young adviseren bij tech-deal NXP en Catena

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert chipfabrikant NXP bij de overname van high-tech dienstverlener Catena. De verkopers van Catena krijgen juridisch advies van een team van Holland Van Gijzen en fiscaal advies van Ernst & Young.
Het team van De Brauw Blackstone Westbroek staat onder leiding van M&A partner Anja Mutsaers. Zij werkt onder andere samen met senior associate Lennart Crain. 
Advocaten Sijmen de Lange, Antoinette van Beest-de Mul en Tannaz Mohtarez verzorgen namens Holland Van Gijzen het juridisch advies voor  Catena. 
Het team van Ernst & Young staat onder leiding van tax-partner Arjen Brussé. Hij werkt bij de deal samen met consultant Louis Leijsen.
 
Kennisdeal
 
Met de overname versterkt NXP een lang lopende samenwerking met Catena. Samen werken ze aan draadloze verbindingsoplossingen voor de automotive sector. Dankzij de overname heeft NXP het alleenrecht op het intellectueel eigenom van Catena. Daarnaast haalt het in één klap een grote groep hooggeschoold technisch personeel in huis.  
Het overgenomen bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp van technologische circuits en draadloze communicatie. Ook levert het consultancy- en designdiensten voor derde partijen. Deze diensten blijft Catena ook na de overname leveren.
Gerelateerde artikelen