De Brauw Blackstone Westbroek en Hogan Lovells dealmakers bij divestment AkzoNobel

Advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek, het Amerikaanse Sullivan & Cromwell en het Canadese Blake, Cassels & Graydon adviseren AkzoNobel bij de verkoop van de Amerikaanse decoratieve verfactiviteiten aan het Amerikaanse PPG Industries voor $1,05 miljard. De koper krijgt juridisch advies van advocatenkantoor Hogan Lovells.
Het team van De Brauw Blackstone Westbroek staat onder leiding van M&A partner Dieter Wolff. Voor Wolff is het de vierde deal van 2012. Eerder dit jaar was hij ook betrokken bij een desinvestering van AkzoNobel. Lucky Cement kocht in de zomer een meerderheid van de aandelen in ICI Pakistan de Nederlandse verffabrikant. Wolff staat dit jaar op vier deals in de M&A Database van MenA.nl. Naast de AkzoNobel deals adviseerde hij bij de overname van Gisis door Nutreco en de verkoop van HKS Scrap Metals door Tata Steel. 
Het team van Hogan Lovells staat onder leiding van de Amerikaanse M&A partners Elizabeth Donley en Glenn Campbell en de Nederlandse M&A partner Victor de Vlaam. Het Amsterdamse kantoor van Hogan Lovells staat inclusief de AkzoNobel deal op vier deals in de M&A Database. Eerder adviseerde het kantoor bij de verkoop van de Nedcar autofabriek aan VDL, de overname van AUV Veterinary Services door Henry Schein en de overname van een belang in Borwind door Mitsubishi. 
Met de verkoop verliest AkzoNobel een jaaromzet van $1,5 miljard, ongeveer 7 procent van AkzoNobel’s totale omzet dat jaar. De verffabrikant blijft aanwezig in Noord-Amerika met de Performance Coatings en Specialty Chemicals activiteiten, die in 2011 een gezamenlijke omzet hadden van meer dan $2,7 miljard en bijna 5.000 werknemers. Decorative Paints Noord-Amerika wordt verkocht omdat AkzoNobel zich wil concentreren op haar belangrijke markten in Europa en sterke posities in regio’s met hoge groei.  
De cash opbrengst van circa $875 miljoen wordt gebruikt voor investeringen in organische groei en het verlagen van de schuld.
 
 
 
 
Gerelateerde artikelen