DataSnipper een miljard waard na ophalen 100 miljoen groeikapitaal

Het techbedrijf is al de tweede Nederlandse unicorn van 2024.

Softwarebedrijf DataSnipper heeft 100 miljoen dollar groeikapitaal opgehaald en tekent daarmee voor de tweede megadeal in de Nederlandse techsector dit jaar. Het Amsterdamse bedrijf kreeg een waardering mee van één miljard bij de investering van het Amerikaanse Index Ventures.

Het FD meldt dat DataSnipper na deze nieuwe kapitaalinjectie de jongste unicorn van Nederland is. Het totale aantal unicorns bedraagt nu 31, zo verwijst het FD naar informatie van Dealroom. Vorige maand haalde onlinesupermarkt Picnic 355 miljoen aan groeigeld op, wat tot dan de grootste investering in een Nederlands techbedrijf was sinds 2021.

Ook geïnvesteerd in Ayden

DataSnipper levert software voor accountants. Het bedrijf heeft zo’n duizend klanten waaronder Deloitte, KPMG en Grant Thornton. Het Amsterdamse bedrijf heeft vestigingen in diverse landen. Met het geld van het grote Index Ventures, dat eerder ook investeerde in Adyen, wil het bedrijf inzetten op nieuwe marktsegmenten, zoals belastingadviseurs en internal auditors.

De drie oprichters van DataSnipper verkochten in 2022 een minderheidsbelang aan de Amerikaanse investeerder Insight Partners. Volgens het FD hebben de twee investeerders nu de meerderheid van het bedrijf in handen. Index Ventures zou tien procent in handen hebben en Insight Partners een belang van 41 tot 49 procent.

Aantal medewerkers verdubbelt

Sinds de oprichting in 2017 is DataSnipper razendsnel gegroeid. De omzet is de afgelopen jaren telkens verdubbeld, zegt CEO Vidya Peters in het FD. Het aantal medewerkers van 140 zal dit jaar verdubbelen, verwacht de CEO.

DataSnipper financierde de groei uit de kasstroom en was niet op zoek naar een investeerder, zegt de CEO in het FD. “Maar er was zoveel interesse dat we ons afvroegen of we met een investering niet sneller zouden kunnen groeien.” Nederlandse investeerders hadden gek genoeg geen belangstelling, vertelt Peters in het FD-artikel.

De investering in DataSnipper onderstreept volgens het FD de vliegende jaarstart met investeringen in Nederlandse techbedrijven. Die ontvingen in een ruime maand al 650 miljoen euro aan investeringen, wat fors meer is dan in de voorgaande kwartalen.

Lees ook: Betaal achteraf-oplossing Billink haalt kapitaal op

Gerelateerde artikelen