Databedrijf Intralinks: 2015 wordt recordjaar voor M&A deals

De Deal Flow Predictor van Intralinks voorspelt dat 2015 mondiaal het drukste jaar ooit gaat worden op het gebied van aangekondigde M&A deals. Intralinks verwacht voor dit jaar een dubbelcijferige groei in het aantal aangekondigde deals ten opzichte van 2014.
"2015 zal een hoogtepunt worden in de  geschiedenis van de internationale fusie en overnamewereld. Het aantal aangekondigde deals breekt volgens onze voorspellingen het vorige record uit 2007,"zegt Matt Porzio, vice president M&A Strategy bij Intralinks. "We verwachten dat dit jaar wordt afgesloten met een dubbelcijferige groei ten opzichte van vorig jaar. Dat is indrukwekkend, aangezien 2014 ook al eindigde met een stijging van 11% in vergelijking met 2013."
 
De Deal Flow Predictor van Intralinks meet het aantal deals dat in de due dilligence-fase zit, plus het aantal verkoopmandaten. De voorspellende indicator is dus behoorlijk betrouwbaar.
 
Latijns-Amerika is de enige regio waar de M&A activiteit lijkt te stagneren. In Noord-Amerika en EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) stijgt de overnamedrukte met ongeveer 10%. Sectoren waar veel deals in de maak zijn, zijn onder meer technologie, retail, consumentenproducten- en diensten, vastgoed en media & entertainment. Energie, industrie en mijnbouw daarentegen zwakken af.
 
Meer weten over de Deal Flow Predictor? 
 
Mail Kuna van der Kolk, kvanderkolk@intralinks.com (Intralinks Advisory) of
Elif Pessers-Özbey, epessers@intralinks.com ((Intralinks Corporate Development) 
Gerelateerde artikelen