Damrak-nieuwkomer InPost minstens 7 miljard waard

InPost mikt bij zijn beursgang in Amsterdam op een waarde van 7 miljard tot 8 miljard euro.

De handel in het aandeel van het Poolse e-commercebedrijf op het Damrak zou op 29 januari moeten gaan beginnen.

InPost kondigde eerder deze maand aan een notering te willen op Beursplein 5. De snelgroeiende onderneming hoopt zo investeerders te trekken die een verdere internationale uitbreiding mogelijk maken. Volgens topman Rafal Brzoska is mede voor de Amsterdamse beurs gekozen omdat die veel internationale beleggers trekt.

InPost heeft in Polen een heel netwerk van zogeheten Automated Parcel Machines (APM's). Dat zijn een soort kluisjes waar pakketjes afgeleverd kunnen worden, die mensen vervolgens kunnen ophalen. Die kluisjes staan veelal bij supermarkten, tankstations, openbaar vervoerhubs en parkeerplaatsen. Ook levert de onderneming andere bezorgdiensten aan webwinkels. Buiten Polen is InPost al actief in het Verenigd Koninkrijk en Italië met APM's.
De beursgang gebeurt door het plaatsen van bestaande aandelen bij grote investeerders zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen door huidige aandeelhouders. Het gaat daarbij om maximaal 175 miljoen stukken. De uitgifteprijs zal tussen de 14 euro en 16 euro per aandeel liggen.

Stibbe treedt op als lead counsel voor InPost bij de beursgang, waarbij Weil Gotshal als US en UK counsel optreedt. Citi, Goldman Sachs en J.P. Morgan treden op als joint global coordinators en worden geadviseerd door Clifford Chance. ECM partners Derk Lemstra en Pieter Schütte (Amsterdam) en Bernard Beerens (Luxemburg) leiden het Stibbe team dat aan deze transactie werkt. Overige leden van het Stibbe team zijn Nora Offergelt, Bart Stevens, Floor van Schendel, Thijn de Jong, Maurits Schmitz, Chris van Es, Eline Glazener, Emilie Renardel de Lavalette, Rik van Kessel, Lotte Hogers-Boon.

Gerelateerde artikelen