Daimler dumpt belang in Renault

Daimler werd op zijn beurt gedumpt door Nissan om elektrisch rijden te financieren.

Autoconcern Daimler wil zijn volledige belang in concurrent Renault verkopen. De producent van onder andere Mercedes-Benz heeft nog een belang met een waarde van bij elkaar 316 miljoen euro in Renault. De 9,2 miljoen aandelen die het betreft worden aangeboden aan institutionele beleggers.

De beslissing volgt nadat Japanse Nissan eerder dit jaar besloot om zijn volledige belang in Daimler van de hand te doen. Daarmee was een bedrag van 1,2 miljard euro gemoeid. Het geld dat de autobedrijven ophalen met de transacties is onder meer nodig voor investeringen in elektrische rijden.

Daimler heeft eerder gezegd dat het in 2030 uitsluitend nog volledig elektrische auto's wil produceren als de marktomstandigheden het toelaten. Het merk maakt zijn productie CO2-neutraal voor 2040. Volgens de topman is het voor Daimler als fabrikant van luxere auto's gemakkelijker om over te stappen op elektrische auto's dan voor producenten die de massamarkt bedienen.

Volgens Daimler doet de verkoop van de aandelen niets af aan het partnerschap tussen de automakers. Die blijft ook na de transactie overeind.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen