AkzoNobel gaat voor zelfstandige groei, Elliot beraadt zich over vervolgstappen

De macht van Antony Burgmans als voorzitter van de Raad van Commissarissen werd maandagavond onderstreept in de Ondernemingskamer. Aanvechter Elliot bestudeert vervolgstappen, terwijl jager PPG een 'constructieve' dialoog wil.

Wie dacht dat de macht van een president-commissaris in Nederland niet veel voorstelt, heeft het na de rechtzaak van maandagavond mis. President-commissaris Antony Burgmans zag de Ondernemingskamer gisteren in het voordeel van AkzoNobel beslissen. Het optreden van Burgmans als beschermer van AkzoNobel kan door de beugel, aldus de rechter. 

Aan de positie van Burgmans werd de afgelopen maanden flink geknaagd door diverse activistische aandeelhouders, aangevoerd door het hedgefonds van Paul Elliot Singer. Zich neerleggen bij de beslissing doen Elliot en consorten niet. In een verklaring laat het hedgefonds weten 'eventuele vervolgstappen ten aanzien van AkzoNobe te bekijken'. 

Zelfstandige groei
Een woordvoerder van AkzoNobel liet maandagavond aan verschillende media weten niet vooruit te willen lopen op eventuele zoethouders richting de ontevreden aandeelhouders. Wel zegt Akzo te blijven communiceren met de aandeelhouders over de kwestie en dan met name over de eigen strategie voor zelfstandige groei. Daags na de rechtzaak ligt de website van AkzoNobel al uren uit de lucht.

Intussen PPG Industries legt zich volgens eigen berichtgeving niet neer bij het besluit van Akzo om een overname af te wenden. Het Amerikaanse verfbedrijf wil met Akzo een constructieve dialoog aangaan. Mogelijk komt PPG voor 1 juni terug bij Akzo met een vijandig bod. 

Lees ook: 
Zo ver reikt de arm van de commissaris
Elliot in Ondernemingskamer onderuit tegen AkzoNobel

Gerelateerde artikelen