CVC en KKR zetten Credit Suisse aan het werk voor tweede poging exit Van Gansewinkel
Private equity bedrijven CVC en KKR durven het weer aan. Zij hebben afvalverwerker Van Gansewinkel voor een tweede keer in de etalage gezet. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het verkoopmandaat is vergeven aan zakenbank Credit Suisse.
De verkoop van Van Gansewinkel staat al lang in de planning. In 2007 kopen KKR en CVC Van Gansewinkel. Bij deze deal adviseert een team onder leiding van Heleen kersten van Stibbe de afvalverwerker. Philip van Verschuer geeft leiding aan een team van advocatenkantoor Loyens & Loeff bij het advies aan de private equity eigenaren.
De PE firms fuseren Van Gansewinkel met branchegenoot AVR, die zij in 2006 hebben gekocht. Na de fusie wordt lang gezocht naar een exit voor het fusiebedrijf. Begin 2011 maken de eigenaren bekend dat een voorgenomen beursgang niet plaats zal vinden. Het slechte beursklimaat zou dat jaar geen aantrekkelijke waardering opleveren.
In 2013 wordt de fusie tussen AVR en Van Gansewinkel teruggedraaid. Het Chinese bedrijf Cheung Kong Infrastructure (CKI) koopt AVR. Met de opbrengst wordt een deel van de schuld van Van Gansewinkel afgelost.
Bij de verkoop van AVR verzorgt een team van Credit Suisse onder leiding van Thomas Poos het financieel advies. Transaction support wordt vezorgd door een team van EY onder leiding van Bruno Jelgerhuis. M&A advocaat Bas Vletter geeft leiding aan het team van Loyens & Loeff. CKI krijgt financieel advies van een team van HSBC onder leiding van Jurriaan de Munck. Advocaat Martika Jonk geeft leiding aan het team van CMS.
sinds de verkoop van AVR was het een tijd stil rond de exit van Van Gansewinkel. Nu durven de investeerders het weer aan. Zij hebben koopkandidaten op de hoogte gesteld van de verkoopplannen. Volgens het FD zijn het Duitse Remondis, het Franse Sita, het Britse Shanks en het Amerikaanse Waste Management potentiële kopers. Ook de verkoop aan andere private equity bedrijven wordt onderzocht.