Cutting edge insights over bescherming vijandige overnames en dealzekerheid op M&A Forum 19 juni bij Stibbe

Ontdek de ins en outs van een succesvolle beschermingswal tegen een vijandige overname. Praat met peers over het vergroten van de dealzekerheid. U bent van harte welkom op het M&A Forum van 19 juni bij Stibbe. Dé netwerkborrel voor professionals in M&A en corporate growth. U ontmoet bankiers, M&A directors, corporate finance adviseurs, private equity specialisten, advocaten en CFO's.
Top-notch kennis tijdens Masterclass Beschermingsstichting (17.00 – 18.00)
Het is recent in NL de eerste keer in de moderne geschiedenis dat een beschermingsstichting effectief is gebruikt om een ongewenste overname af te wenden. De manier waarop de Stichting is ingezet roept interessante vragen op, bijvoorbeeld of een beschermingsstichting ook mag worden ingezet om de prijs op te drijven en om zich het “nationaal belang” aan te trekken. En hoe loopt het af als een potentiele koper naar de OK loopt? Kijken we nu anders aan tegen (de vele) NL beursfondsen met een beschermingsstichting?
Door: Egbert Vroom en Allard Metzelaar
Besloten Roundtable: Master Blenders pre-wired alternative squeeze out o.l.v. Pieter Schütte (16.45 – 18.15)
Bij het bod van het door Joh. A. Benckiser (JAB) geleidde consortium op D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V. hebben JAB en zijn adviseurs een structuur bedacht om de dealzekerheid van het bod te vergroten.  Tijdens deze besloten roundtable bespreken bedrijfsjuristen de achtergrond en inhoud van dergelijke transactiestructuren en de vergrote dealzekerheid die men ermee beoogt te creëren.  Transactiestructuren waarmee bieders bij een openbaar bod de dealzekerheid beogen te vergroten zijn niet nieuw, in het verleden hebben we voorbeelden gezien van juridische fusies, inbreng tegen uitgifte van aandelen en activa-passiva transacties.  Doorgaans werden deze structuren pas na afwikkeling van het bod geïmplementeerd. De door JAB gebruikte structuur was echter in belangrijke mate pre-wired, hetgeen belangrijke voordelen oplevert voor de bieder, de target en – indien van toepassing –  de financiers van de bieder.
Besloten Roundtable: Follow the money in M&A (16.45 – 18.15)
De M&A markt biedt weer volop kansen op lucratieve exits voor ondernemers en aandeelhouders. Beurzen bieden goede waarderingen voor succesvolle bedrijven. Cash-loaded bluechips uit de VS zoeken investeringen in Europa. Miljarden private equity euros liggen klaar om te investeren in goede assets. Aan de corporate finance adviseurs de schone taak om de aandeelhouders te matchen met de beste kopers. Hoe krijgt de verkoper de beste prijs. Prominenten corporate finance adviseurs gaan met elkaar in gesprek over exits, dual-tracks, auctions en golden opportunities. 
Ontmoet M&A en Private Equity professionals tijdens het M&A Café (18.00 – 20.00)
Private equity investeerders, limited partners en M&A professionals delen kennis en sluiten deals. Waar liggen kansen in M&A? Welke sectoren zijn booming? Wie is bezig met welke deal? Wie wil verkopen en wie wil acquireren en/of investeren? Jij hoort het van 150 M&A en Private Equity professionals van bedrijven als ABN AMRO, AKD, Allen & Overy, Alvarez & Marsal, American Appraisal, APG, Atos, De Brauw Blackstone Westbroek, Eversheds, EY, Gamma Holding, Gilde Benelux, Hill+Knowlton, Houthoff Buruma, KPMG, Lexence, Linklaters, Loyens & Loeff, Mentha Capital, NautaDutilh, Rabobank International, Stibbe, TIIN Capital en meer.
Deelname is gratis voor leden van de M&A Community. Naast uitnodigingen voor 10 jaarlijkse M&A Fora, het Private Equity Summit in het voorjaar en het Corporate Growth Summit in het najaar ontvangen leden M&A Magazine en hebben leden gratis toegang tot de M&A Database en M&A Leaque Tables. Word hier lid van de M&A Community.
 
Gerelateerde artikelen